L’Associació TEA Alt Empordà va prenent forma

Els seus integrants donen a conèixer l’associació i, sobretot, el seu pla d’acció, amb el qual es pretén millorar la qualitat de vida de persones amb TEA i els seus familiars.

El passat dimecres 20 de març, el restaurant Granada Vins de Figueres va comptar amb el grup de famílies que ha procreat l’associació TEA Alt Empordà. Tots ells són pares i mares de fills amb autisme i els quals han detectat una important manca de recursos i suport en el seu dia a dia. “Tota persona és digne i, per tant, la seva inclusió és un dret i un deure de tota la societat”. Aquestes són les primeres paraules que formen el manifest del grup i el qual acaba amb un esperançador “forgem junts un futur amb optimisme”. 

Amb la creació de l’associació, pretenen donar veu i visibilitat a les persones amb TEA i les seves famílies. “Ens unim per treballar, sempre oberts a la societat, atès que volem que la gent capti l’essència i el perquè de tot plegat. Tenim una missió clara, que és bàsicament oferir suport i atenció a famílies, infants i adults amb TEA a la comarca”, comenta Jordi Gich, vicepresident de l’associació. I afegeix: “Volem informar, sensibilitzar i potenciar la inclusió i la formació sobre el TEA”. En concret, volen que les EAPs, els CSMIJs, les Unitats Funcionals dels hospitals i els ajuntaments vagin de la mà, “per fer realitat aquesta línia divulgativa i de suport que tant busquem”. 

Les persones amb Trastorn d’Espectre Autista pateixen dificultats de comunicació, se’ls fa difícil mantenir relacions socials i mostren conductes rígides i repetitives. Per aquest motiu, l’associació presenta un pla d’acció concret, per així: 

– Defensar la dignitat i drets de les persones amb TEA;
– Oferir, sobretot, orientació;
– Sensibilitzar més àmpliament a la societat;
– Difondre tractament i intervencions;
– Promoure canvis en el sistema educatiu amb més professionals especialistes;
– I promoure un lleure inclusiu.

El dia 2 d’abril és el Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme, així que llarga vida a les bones iniciatives i a les associacions com la TEA Alt Empordà, formades per persones totalment sensibilitzades amb la causa i les quals presten tot el seu coneixement, experiència i ajuda a familiars i amistats del nostre entorn.

Enllaç a la publicació original.