2018 l’any en que un grup de famílies creem l’entitat TEA Alt Empordà

Els objectius de l’entitat són oferir suport i atenció a les famílies de la comarca, així com sensibilitzar sobre el TEA a la societat en general


Un grup de pares i mares amb infants diagnosticats del trastorn de l’espectre autista (TEA) ens vam començar a reunir al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Figueres, el mes de març del 2018.

Com moltes families, necessitàvem no sentir-nos soles, compartir experiències amb d’altres families des de la comprensió i la vivència pròpia de cadascuna.

Un any després, el setembre de 2019, aquest grup de famílies vam constituir oficialment l’associació TEA Alt Empordà. Creem l’entitat veient les necessitats existents i la manca de recursos i suport i ens unim per treballar plegades.

Avui en dia l’entitat té 6 eixos d’activitat:

  1. Acollida
  2. Intervenció
  3. Sensibilització
  4. Oci Familiar Inclusiu
  5. Formació
  6. Sostenibilitat

Els objectius de l’entitat són oferir suport i atenció a les famílies, a infants i adults amb TEA a la comarca i sensibilitzar i donar informació al públic en general sobre aquest trastorn. A part, es vol promoure l’oci familiar inclusiu i canvis en el sistema educatiu, per tal de donar suport i formació als i les professionals per millorar l’educació dels nens i nenes amb TEA.

Vols formar-ne part?

Pots col·laborar amb nosaltres de 3 formes:

  1. Associant-te. Ves a la pestanya col·labora i associa’t. La teva aportació i suport son imprescindibles.
  2. Voluntariat. Necessitem persones per les activitats, per organitzar-les, planificar-les, desenvolupar-les, tant professionals com no professionals.
  3. Donacions. La sostenibilitat econòmica de l’associació depen en gran mesura de les donacions que ens arriben.

Si vols informació sobre el que fem o tens algun dubte sobre el TEA, et pots posar en contacte amb l’entitat través de l’adreça electrònica: info@teaaltemporda.org.

Noticia del 2019 sobre la creació de l’entitat:

Enllaç a la publicació original.